Lamb Chop with Black Pepper Sauce


1/2 Kiub stok ayam Sedikit lada sulah Sedikit lada hitam Sedikit oregano 2 sudu besar kicap manis 2 sudu besar sos tiram 3 biji bawang putih 1cm halia Sedikit minyak zaitun Sedikit cuka Perap selama sejam atau lebih Bakar selama 20 – 30 minit dengan suhu 160ºC 2 sudu besar butter 1 biji bawang besar 2 sudu besar serbuk lada hitam 4 sudu besar tepung 3 cawan air 1 kiub pati ayam 2 sudu besar sos tiram 2 sudu besar kicap manis 4 sudu besar sos lada hitam

62 comments on “Lamb Chop with Black Pepper Sauce”

  1. suhaimi Destiny says:

    Itu tepung jagung atau gandung?

  2. Husni Marzuki says:

    oh yes!

  3. Azura Rosli says:

    boleh tukar ke ayam? guna recipe ini

  4. Nathan Oyok says:

    kalau nak buat lebih creamy boleh campur full cream milk tak?

  5. Green Apple says:

    mmm yummy to my tummy ๐Ÿ™‚

  6. Sue Grint says:

    thanks for the gravy recipe..nk try buat nanti..tukar chicken je ๐Ÿ˜‰

  7. Akira Dealova says:

    tepung ape ye tu?

  8. Lutfia _26 says:

    Kalau tk de tepung gandum boleh guna tepung beras tak?

  9. zZroeaperZz Spirit says:

    Black pepper sauce apa yg ditambahkn eh?

  10. adam hisham says:

    Listkan resipi SOS

  11. Nur Jannatin Alia Hamdan says:

    resepi akak ..mabeles lahh !!! ..
    sedap !!!!

  12. Nurul Hakimah says:

    Boleh guna tepung jagung?

  13. Nurul Atikah Andy says:

    vinegar boleh ganti lemon juice ka?

  14. Wawa Hashim says:

    sedapnyaaa!! bakar!!

  15. muhd naim says:

    buat aq lapor sungguh la tngok video ni mcm2 aq mengidam hahahaha

  16. Haziq Zuhair says:

    I just tried this recipe and it's easy to make. Make few modifications though to suit my tastebud. thank you for sharing this recipe!

  17. rahman hassan says:

    Family akak ni Untung mkn sedap hari2 hahahaha

  18. Arinna Syamira says:

    Sos lada hitam tu jenama apa ?

  19. Fachrul Fauzi says:

    kalau di video kaya bawang merah ya bkn baw ang putih untuk bikin sausnya

  20. Zaim Asri says:

    Assalamualaikum. Thanks for the recipe. Cuma nak tanya, saya buat sos tu jadi berketul. Sebab apa ye?

  21. zombie 66 says:

    Sos die dh terbuat lebih. Brape lme bole simpan peti belen die. Tq. Btw mmg sedap.

  22. booming system up says:

    Sedapnya!! Sume akak boleh buat. Bila nak buat rumah terbuka ni. Nak pegi!!

  23. Samsung S4 Zoom says:

    Sedapnya..buat org lapo je mlm2..emm kalau bakar ngan arang..boleh?

  24. Otreatz stix says:

    Made this today, and it turned out well. Syukran for sharing tasty recipes.

  25. Isyraq Ummair says:

    pkai pan masa nk bakar lamb boleh ke?

  26. AHMAD AMEERUL says:

    Plz bgtau brg2 Dy..tringin nk by sndiri..

  27. Ahmad naufal says:

    oh no tengok video ni buat mulut terliur

  28. Muhd Iqbal says:

    Kalau x letak sos black pepper tkpe ke?

  29. Safia Zulkefle says:

    Thanks belanje resipi.. Sooooo delicious… ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

  30. Nurhani Mohd Kholid says:

    tepung tu tepung apa?

  31. Nor Hidayah says:

    Kak kambing ni bahagian apa?

  32. Zhahin Frezana says:

    Guna tepung apa yea.. tepung biasa ke atau tepung jagung..

  33. Vanisweety Sweety says:

    Super

  34. Muhammad Rafiq says:

    buat orang lapo ๐Ÿคค

  35. Siambuddhas says:

    Thanks ~~ Great !

  36. mariam ibrahimtahir says:

    Terima ksh share resepi lamb chop ni..baru dpt dgg kmbing korban.tgh pikir nak watpe..tgok puan dah upload resepi ni..hahaha blhlar saya try plk..tqvm..

  37. Amir Asyraf says:

    Assalamualaikum thanks untuk resipi ni. Cuma nak tanya penggunaan cuka untuk perapan akan improve rasa or tekstur ye?

  38. Shaqirah Hisham16 says:

    Bahan perap tu klau ganti lamb dgn ayam , bleh ke ?

  39. zarif izzudddin says:

    I love it but I more prefer grill it using charcoal because It make the lamb become smokey ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  40. Nur Haziqah Najwa Wawa says:

    No chicken chop?๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

  41. Nurul Najmi Hanafi says:

    Tq for recipe๐Ÿ˜. Mashed potato dlm video tu ada recipe?๐Ÿ˜…๐Ÿ™Š

  42. Azila Teratai says:

    Lapo n lapo n lapo๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚

  43. Mardhia Yusof says:

    Sedapnya dpt mkn masakan air tangan akak..hehe ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
    Bagus tgk ramai lelaki rajin masuk dapur memasak. Good job guys ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ chef adu amran, chef fazley, rmai chef lelaki hebat2. Akak, nnti kalau ada masterchef msia, ke pertandingan memasak ke, masuk laa!๐Ÿ˜„

  44. zShadow says:

    Okay… Resepi yang ni serius padu ๐Ÿ‘

  45. Hamba Dari Malaysia says:

    Laju gila ni video๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ tp bila tgk sos dia nampak cantik betul. Mcm betul2 kat hotel2 punya

  46. aDy 91 says:

    lamb tu beli brapa harga kak? hihihi ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

  47. Mohd Khairin says:

    Fuyoooooooooooooo…

  48. hijous says:

    pakai resepi ni untuk jadikannya sebagai sos spaghetti. sedap. terima kasih kerana kongsikan resepi ni.

  49. Hijrah Move says:

    Tepung apa guna.n klu masuk tepung tu lps masukkan air x boleh ke

  50. Weird But True says:

    Tepung apa tu?

  51. Mia Anggun says:

    Salam kak.. lamb tu kita kene rebus dulu ke. Or boleh terus bakar je?

  52. Nur Syuhadah Abadanuddin says:

    Petang jap lagi nak buat.

    Btw, kalau nak sos lagi sedap, tambah cendawan butang dalam tin.

  53. Wythes Ganesan says:

    Hai ..nk tanye kne guna butter salted ke atau unsalted? Tepung ape ye kne gune?

  54. Aiman Safwan says:

    ok,dh jumpa nt nk try buat..komfom sedap nihh..

  55. Roslan Ahmad says:

    Kak yg black pepper sauce tu brand apa?

  56. Putri Adyella says:

    Tepung ape ekk pkai ?

  57. syarifah azeea says:

    Thank you nak buat ptg Ni utk berbuka puasa

  58. Nr HA says:

    Kalau xletak cuka boleh x?

  59. St Haja says:

    Yumm..yumm..leh air liur..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹..๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  60. Eleanor Lennon says:

    Dah cuba masak utk family. Serious sedap!

  61. Krik Krik says:

    Bahan perap lamb tu kalau kita tambah gula sikit boleh ke atau tak perlu?

  62. Eryza Dafia says:

    Klo resepi dri utube ni.. sy pcye channel akk ni je ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜˜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *